Veerle & Zo

 

 

 

Veerle & Zo
Fotoalbum
Blog
Nieuws
Gastenboek
Links

 

 

 

Herfst 2007

 

Wanneer ik dit schrijf zit ik volop tussen de draadjes en stofjes (om zijden kralen te maken) en het kraftpapier (om een geschenkverpakking te maken). Afgelopen lente ging ik van start met een blog. Deze winter gaat de website online. Alle seizoenen zijn geschikt voor mijn creatieve exploten.

 

"iets over mezelf"

 

Al mijn hele leven zijn draadjes en stofjes nooit ver uit de buurt geweest. Poppenkleertjes maken, menu’s voor communiefeesten, kerstkaartjes, knuffelbeesten, ... Ik heb nog het geluk gehad dat er ook in de humaniorajaren nog tijd was voor een les 'handwerken’. Binnen de techniek die werd aangeleerd, mocht ik vaak mijn eigen zin doen. Kussenovertrekken en de obligate pannenlappen, ... we hebben ze allemaal gemaakt, maar het was leuk om met een eigen ontwerp en zelfgekozen kleuren te werken.

 

Ik heb nog een aantal jaren meegedraaid in een jeugdatelier, volgde nog drie jaar de 'weefschool' in Gent en proefde daarna nog van vele andere technieken: patchwork, kalligrafie, breien, babykleertjes maken.

 

Inmiddels twee kinderen gekregen, en buiten het breien van felgekleurde truitjes, was er niet veel tijd meer om zomaar creatief bezig te zijn.

 

Maar zo’n drie jaar geleden heb ik terug mijn ding gevonden: juweeltjes haken. Het is toevallig tot stand gekomen, zijden cordonnet gekocht op de rommelmarkt en aan het haken geslaan. Het blijft mij bezig houden. Ik ben er vrijwel dagelijks mee bezig, op een weekenddag kan dat zelfs een paar uur zijn... Ik hou ervan om kleuren te combineren, om het beeld dat in mijn hoofd zit uit te werken... Veel plaats heb ik er niet voor nodig: een diepvriesdoosje is mijn atelier.

 

Ik werk vooral met zijden garens en haaknaald nummer één. Maar er zit evolutie in: ik combineer ook met kralen, ben ook begonnen met vilten kralen te maken, gebruik nu ook linnen garen,... Ik zit nog vol ideeën!

 

"ne vous installez pas"

 

"Ne vous installez pas" heb ik van Dom Helder Camara. De kleine Braziliaanse bisschop die streed tegen sociale onrechtvaardigheid. Val niet in slaap, doe je ding, durf, ga voor iets, ...

 

Beleef veel genoegen aan het lezen en bekijken van deze site en blog!

 

Van harte,

 

Veerle

 

"jewellery  is not to show what you have but to show who you are!"